Nieuws

Seamless behandelen vanuit Parijs

By: | Tags: | Comments: 0 | februari 18th, 2014

Aeffectivity maakt gebruik van verschillende vormen van online behandeling. Naast de meer klassieke therapie met face-to-face gesprekken voor mensen die dichtbij wonen, kiezen de meeste cliënten inmiddels voor de combinatie van gesprekken en online behandelprogramma’s. Aeffectivity startte aanvankelijk met de zogenaamde blended therapie, waarbij gesprekken worden afgewisseld met online behandelprogramma’s. Vanaf december 2013 is de overstap gemaakt naar seamless behandelen. Bij seamless behandelen wordt nog steeds gebruik gemaakt van blended therapie, maar is de videoverbinding geïntegreerd in de therapie-omgeving. Hierdoor is de volledige therapie nu vanuit één omgeving bereikbaar. De online behandelprogramma’s, het email-contact en de planning van de gesprekken, zijn binnen het account van de cliënt terug te vinden.

Het werken met een beveiligde videoverbinding, maakt dat cliënten nog meer een gevoel van veiligheid ervaren bij de gesprekken die worden gevoerd. De beveiliging van de verbinding is optimaal en de inhoud van het gesprek ‘verdampt’ vervolgens, ofwel het gesprek wordt nergens opgeslagen en is niet meer traceerbaar op het internet. Seamless behandelen vanuit Parijs is hierdoor voor mensen in het buitenland, die op zoek zijn naar een Nederlandse psycholoog een prettige manier om in therapie te gaan en te spreken over gevoelige en kwetsbare onderwerpen.

Aeffectivity werkt nauw samen met Minddistrict, marktleider in Europa op het gebied van online behandeling. Minddistrict zorgt ervoor dat seamless behandelen vanuit Parijs mogelijk is. Op 18 februari 2014 is er een interview met Aeffectivity geplaatst op hun website, waar Bart Vemer stil staat bij seamless behandelen vanuit Parijs. Je kunt het interview hier lezen.

Minddistrict werkt voortdurend aan het uitbreiden en de verbetering van hun behandelprogramma’s. Aeffectivity gebruikt behandelprogramma’s voor de meest voorkomende psychische klachten.

Wil je weten of Aeffectivity iets voor jou kan doen, neem dan vrijblijvend contact op of meld je aan voor een intakegesprek.

 

Laat een bericht achter