Een Nederlandse psycholoog

Wereldwijd toegang tot een Nederlandse psycholoog met Aeffectivity

Het leven en wonen in het buitenland kent veel charmes en uitdagingen voor jou en je eventuele partner. Soms kan het echter ook tegenvallen en wordt je geconfronteerd met specifieke problematiek behorend bij ‘het leven in den verre’ of juist met problemen waarvan je misschien dacht dat je ze kon ontlopen door het roer om te gooien. Aeffectivity is ervan overtuigd dat wanneer je last hebt van psychische klachten, behandeling het meest resultaat geeft als je hier in je eigen moedertaal mee aan de slag kunt gaan. Het zoeken en vinden van een Nederlandse psycholoog, is nu niet meer moeilijk: online therapie is nu voor jou een goede optie.

Aeffectivity therapy + coaching is een jonge en moderne Nederlandse psychologenpraktijk die zich met behulp van gesprekken en online therapie richt op mensen met lichte en matig-ernstige psychische klachten.

Aeffectivity onderscheidt zich van andere praktijken door zijn wereldwijde aanpak. Dit is mogelijk doordat je klachten worden behandeld door middel van online therapie; je spreekt je psycholoog via een beveiligde videoverbinding. Daarnaast werk je in je eigen tijd aan de therapie met behulp van zittingen die specifiek voor jouw problematiek zijn ontwikkeld. Waar ter wereld je ook woont, je kunt gebruik maken van ons behandelaanbod. Aeffectivity ondersteunt je om je gedachten te ordenen, je zelfgevoel te verstevigen en hiermee je effectiviteit te hervinden…

Waarom een Nederlandse psycholoog die overal beschikbaar is?

Als je de beslissing neemt om een periode (of definitief) in het buitenland te gaan wonen, dan ga je meestal niet over één nacht ijs. Het toewerken naar een dergelijke ingrijpende keuze, levert vaak veel voorpret op en kost vaak veel hoofdbrekens hoe dat allemaal geregeld te krijgen. Je bezoekt een emigratiebeurs of je laat je informeren door de afdeling personeelszaken van het bedrijf waar je werkt. Mogelijk heb je al jaren een huis in het buitenland en ga je er definitief wonen nu je met pensioen bent, of je verlaat Nederland om een volledig nieuwe begin te gaan maken ‘in-den-verre’.

Cultuurshock bij expats

Iedereen kan zijn eigen redenen hebben voor het vertrek. Je hebt allerlei fantasieën over hoe het zal zijn, verwachtingen over de nieuwe cultuur en doelen die je wilt bereiken in het nieuwe land. Los van je motivatie, komt eigenlijk bijna iedereen zichzelf tegen na het vertrek. Lees hier meer over een cultuurshock. Je moet wennen, moet je aanpassen aan het nieuwe land met zijn culturele waarden en normen en je moet je soms een compleet nieuwe taal eigen maken. Je kunt stellen dat je al je vanzelfsprekendheden kwijtraakt en de tijd moet nemen om je opnieuw te hechten aan de nieuwe omgeving. In veel gevallen kom je hier doorheen door te spreken met je partner of met andere Nederlanders of buitenlanders om je heen of met behulp van het bezoek van vrienden.

Soms is dat niet voldoende en zijn de problemen toch groter dan je had verwacht. Op dit soort momenten is het prettig dat een Nederlandse psycholoog overal beschikbaar is. Een Nederlandse psycholoog begrijpt waar je vandaan komt, kent de culturele waarden en normen van Nederland en is ervaren om je te coachen/behandelen met jouw psychische problemen. Een Nederlandse psycholoog spreekt jouw taal, waardoor je kan vertellen wat je denkt en bespreken hoe je je voelt.

Een Nederlandse psycholoog kent de finesses van onze taal en leest met gemak ’tussen-de-regels’ op zoek naar de kern van het probleem. Niet geheel onbelangrijk tijdens een therapie, is dat een Nederlandse psycholoog ook de Nederlandse humor met je deelt waardoor de therapie niet elk moment te zwaar hoeft te zijn. De drempel is lager om alles te bespreken wat je wilt bespreken en de oplossing te vinden voor je klachten. Het internet heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt, waardoor een Nederlandse psycholoog overal beschikbaar is geworden.

Wil je aan de slag met je psychische klachten, neem dan vrijblijvend contact op met Aeffectivity online therapie of meld je hier direct aan. Een Nederlandse psycholoog is beschikbaar voor mensen in alle landen.

Andere Berichten

Psychische klachten door Corona als student

Psychische klachten door Corona als student

In maart 2020 is Europa geconfronteerd met de Coronacrisis. Iedereen had al begrepen dat er eind 2019 iets speelde in Wuhan, China. De wereld was nog niet echt gealarmeerd, maar dit veranderde volledig begin 2020. Door vakanties in wintersportgebieden, Carnaval in het zuiden van ons land en feesten die georganiseerd werden, brak het virus massaal uit.

Psychische klachten bij jongeren door een avondklok

Psychische klachten bij jongeren door een avondklok

Jongeren gaan overdag naar school, chillen met vrienden en zijn op zoek naar hun eigen identiteit door te experimenten met nieuw gedrag. De avondklok zet dit alles op non-actief. De groep van jonge mensen komt behoorlijk in de knel door de avondklok. Ook de overige lockdownmaatregelen geven psychische klachten.

Gegeneraliseerde angst tijdens Corona

Gegeneraliseerde angst tijdens Corona

Sinds maart 2020 zijn we in Nederland geconfronteerd met de Coronacrisis. We kunnen stellen dat deze crisis de hele wereld op de kop heeft gezet en heel impact heeft op ons dagelijkse leven. Het gebrek aan voorspelbaarheid en controle zijn twee belangrijke factoren die sterk samenhangen met stress, angst en overmatig piekeren.

Emigreren naar Spanje

Emigreren naar Spanje

In de lente van 2014 reizen Sarah (34) en Simon (46) samen met hun toen acht maanden oude zoon twee maanden rond in Spanje. Tijdens een van hun wandelingen in Andalusië komen ze, nabij een prachtige waterval, een oude waterkrachtcentrale tegen.

Emigratie naar Luxemburg

Emigratie naar Luxemburg

Het zal je maar gebeuren. Je bent 17 jaar oud, wordt gebeld door je moeder dat je de volgende dag mee kan naar Luxemburg om je zus op te halen en 13 jaar later woon je er nog. Het overkwam Geertje van Ommen, nu 30 jaar oud.

Emigratie naar Duitsland

Emigratie naar Duitsland

Anneke, Rob en hun 3 kinderen verhuisden na 4,5 jaar in New York te hebben gewoond in augustus 2018 naar een buitenwijk van Frankfurt. De emigratie naar Duitsland was een feit! Dat het even wennen zou worden hadden ze van te voren wel verwacht.