Kosten & Vergoedingen

Informatie over de kosten en vergoedingen

 

Als je besluit om aan je psychische klachten te gaan werken, dan is het belangrijk om te weten wat de tarieven en de mogelijkheden voor vergoeding zijn.

Contracten met zorgverzekeraars in Nederland

Aeffectivity heeft contracten met de volgende zorgverzekeraars afgesloten:

Achmea (incl. De Friesland, FBTO, ZilverenKruis, ProLife)

Menzis (incl. Anderzorg, HEMA, VinkVink)

DSW (incl. StadHolland, InTwente)

A.S.R. (incl. Ditzo)

Zorg en Zekerheid (incl. ANVZ)

ENO (incl. Salland, ZorgDirect)

Eucare (incl. Aevitae)

Helaas heeft ONVZ ons geen contract aangeboden voor 2022

CZ zie hieronder

VGZ (incl. UMC, IZA, Univé, Zekur, Bewuzt, IZZ) zie hieronder

Let op: wij hebben ons budgetplafond voor CZ (incl. Nationale Nederlanden, OHRA en Just) en VGZ (incl. UMC, IZA, Unive, Zekur, Bewust, IZZ) bereikt. Voor behandeling bij Aeffectivity heb je toestemming nodig van deze zorgverzekering. Je kunt de afdeling zorgbemiddeling bellen en vragen om een schriftelijke akkoord dat wij jou behandeling mogen verzorgen boven ons budgetplafond. Neem contact met ons op, zodat we dit samen kunnen organiseren. 

Zorgprestatiemodel (ZPM)

Vanaf 1 januari 2022 werken we in Nederland met het zogenaamde Zorgprestatiemodel (ZPM). Wil je weten wat dit voor jou betekent, lees dan meer in bijgaande folder.

Tarieven

Wil jij je behandeling liever zelf betalen, ben jij jonger dan 18 jaar of woon jij in het buitenland, dan hanteren wij de volgende tarieven. Deze tarieven zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA):

Intakegesprek (60 minuten) €145,00

Adviesgesprek (60 minuten) €145,00

Consult (45 minuten) €120,99

Relatieconsult (90 minuten) €241,98

Telefonisch consult (20 minuten) €40,33

Coaching (60 minuten) €193,60 (incl BTW)

Niet-nagekomen afspraak €120,99

Ben je geïnteresseerd in een behandeling bij Aeffectivity en wil je meer informatie over onze manier van werken? Je kunt het contactformulier invullen voor een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek.

Wij helpen graag!

Mocht jouw problematiek niet door ons behandeld kunnen worden, dan zoeken we samen naar een geschikt alternatief. Soms is de problematiek zo specifiek, dat wij je niet kunnen bieden wat je nodig hebt. We communiceren hier altijd transparant over, zodat je weet wat je wel en niet kunt verwachten.