Online Therapie

Online therapie bij klachten en stoornissen

Aeffectivity biedt online hulp bij onder andere angstklachten en stemmingsklachten, waarbij het gesprek tussen cliënt en online psycholoog deels of geheel via het internet verloopt. De gesprekken worden gevoerd door middel van een beveiligde videoverbinding of. Aeffectivity is de eerste praktijk in Nederland die online therapie als werkvorm heeft gekozen en heeft hier inmiddels veel ervaring mee opgedaan.

Hoe werkt online hulp?

Online therapie maakt dat een deel van de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je kunt in je eigen vertrouwde omgeving werken aan je problematiek. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie is. De tevredenheid van cliënten is zeer hoog en online therapie wordt steeds meer gekozen door een grote groep Nederlanders. Lees hier meer over online therapie.

Voordelen online hulp

Aeffectivity is al in 2013 gestart met het bieden van hulp aan Nederlanders in het buitenland, zoals expats, emigranten en zendelingen. We waren overtuigd dat deze vorm van behandeling een meerwaarde is. Inmiddels worden wij ook veel gevonden door cliënten die in Nederland wonen en zelf willen kiezen voor een psycholoog die bij hen past. Behandeling vanuit je eigen huis zorgt ervoor dat je je veilig kunt voelen om moeilijke zaken te bespreken. Een psycholoog van Aeffectivity is zodoende altijd dichtbij!

Behandeling depressie

Een depressie behandelen wij met cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Dit is een vorm van behandeling die effectief is voor deze klachten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hiermee de belangrijkste symptomen goed behandeld kunnen worden. De gesprekken worden online verzorgd via een beveiligde videoverbinding.
Lees hier meer over de behandeling van depressie.

Behandeling dwang

Dwangklachten pakken we aan met zogenaamde response-preventie, waarbij je onder begeleiding je dwanghandelingen gaat afbouwen. Later kijken we naar de gedachten die de dwanghandelingen activeren. De dwanggedachten en het dwangmatig handelen kunnen we hiermee behandelen. Vaak combineren we de gesprekken met online modules, waardoor je in je eigen tijd ook actief met je klachten aan de slag kunt.
Lees hier meer over de behandeling van dwang.

Behandeling trauma

Wanneer je last van hebt van de gevolgen van een trauma, dan doen we dit met behulp van EMDR. Dit is een vorm van behandeling die effectief is voor deze klachten. Door middel van een speciaal onlineprogramma, kunnen wij deze therapie via jouw laptop of computer aanbieden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hiermee de belangrijkste symptomen goed behandeld kunnen worden.
Lees hier meer over de behandeling van trauma.

Behandeling ADHD & ADD

Mensen met ADHD worden vaak behandeld met gedragstherapie. De belangrijkste klachten waar je last van hebt, brengen we in kaart en we kiezen voor elke klacht de juiste strategie. Vaak wordt de gedragstherapie ook gecombineerd met medicatie. Deze vorm van behandeling kan Aeffectivity niet bieden. Hiervoor verwijzen we je naar de huisarts.
Lees hier meer over de behandeling van ADHD & ADD.

Volwassen Nederland

Je bent op zoek naar een psycholoog die je kan helpen met het oplossen van je psychische klachten. Aeffectivity behandelt Nederlandse mensen met deze problematiek en doet dat door gebruik te maken van online therapie. Bij ons is online therapie een combinatie van gesprekken die je voert met een psycholoog en verder werk je in je eigen tijd aan je klachten met behulp van online behandelprogramma’s. Uit onderzoek blijkt dat dit een zeer effectieve vorm van behandeling is. 

Coaching & Consultancy

Coaching is een vorm van professionele begeleiding, waarbij je op een gelijkwaardige manier, samen met je coach werkt aan jouw persoonlijke doelen. Door middel van vragen en opdrachten krijg je meer zicht op je eigen gedrag en leer je hoe je je in bepaalde situaties effectiever kan gedragen.

Voor meer informatie en het beantwoorden van al je vragen verzoeken we je graag om gelijk contact met ons op te nemen!

Behandeling burn-out

Steeds meer mensen hebben last van burn-out klachten. Mensen met een burn-out hebben vaak een lange periode achtereen te hard gewerkt en hebben hierdoor klachten ontwikkeld. Deze klachten behandelen wij met cognitieve gedragstherapie. Belangrijk is te melden dat deze behandeling niet door de verzekering wordt vergoed. Als er eveneens een depressie of angststoornis speelt, dan komt dit wel in aanmerking voor vergoeding. Lees hier meer over behandeling van een burn-out