Online therapie tijdens de coronacrisis

mrt 10, 2020 | Blog, Online therapie

Sinds 2013 is Aeffectivity therapy + coaching actief als online praktijk. We zijn de eerste praktijk in Nederland die online gesprekken combineert met online behandelmodules. Recent zijn we ook gestart met Sobriety Online, een 100% online praktijk voor mensen met milde verslavingsproblemen. Online therapie tijdens de coronacrisis blijkt een slimme optie te zijn: 100% therapie in een veilige omgeving.

Coronacrisis

In december 2019 is in China een nieuw virus ontdekt. Al snel werd duidelijk dat dit virus anders dan andere virussen was. Het was een nieuw virus binnen de groep corona-virussen met de naam Covid-19. Waar aanvankelijk het nieuws rustig en wat ‘schouderophalend’ tegemoet werd getreden, bleek al snel dat de realiteit veel weerbarstiger is. Door de vele reisbewegingen van mensen, verspreid het virus zich inmiddels over de hele wereld. De wereldgezondheidsorganisatie betitelt deze situatie sinds begin maart 2020 als een pandemie. Inmiddels sluiten vele landen hun grenzen en is het luchtruim vrijwel volledig afgesloten. De verwachting is dat deze situatie nog weken of maanden voortduurt. Het is duidelijk dat er nog veel onduidelijk is over het hoe en wat van de ontstane situatie.

Online therapie tijdens de coronacrisis

Het virus heeft veel impact op mensen, maar uiteraard ook op zorgprofessionals. Ook de geestelijke gezondheidszorg moet nu maatregelen treffen. Het is niet meer mogelijk om psychologische behandelingen voort te zetten in een spreekkamer, omdat de verdere verspreiding van het virus moet worden ingedamd. Aeffectivity therapy + coaching en Sobriety Online hebben inmiddels veel ervaring met online therapie. Waar de meeste psychologenpraktijken afstand houden van deze vorm van behandeling, blijkt nu dat online therapie de enige behandelvorm is die gewoon, zonder restricties, doorgaat. Immers, willen wij mensen met psychische klachten nog bedienen, dan kan dit eigenlijk alleen nog maar online plaatsvinden. Online therapie tijdens de coronacrisis is dus eigenlijk dé oplossing! Cliënten kunnen zich op de gebruikelijke manier aanmelden en zorgprofessionals die enkel offline werken kunnen cliënten doorverwijzen naar één van onze online praktijken.

Voordelen van online therapie op een rijtje

Voor het gemak zetten we enkele voordelen van online therapie onder elkaar:

  • cliënten worden behandeld in hun eigen omgeving; het blijkt dat mensen hierdoor makkelijker over moeilijke dingen durven te praten. Gevoelens van schaamte worden minder ervaren
  • cliënten kiezen voor hun behandelaar van voorkeur; je hebt online de mogelijkheid in behandeling te gaan bij de psycholoog die bij jou past, waar ter wereld jij ook woont en waar jouw behandelaar dan ook woont
  • doordat de behandeling online plaatsvindt, is er geen sprake van reis- en parkeerkosten, verloren reistijd en CO2 uitstoot
  • met de optie van online therapie tijdens de coronacrisis kun je elkaar ook niet besmetten
  • de gespreksbehandeling kan worden gecombineerd met online behandelmodules, online vragenlijsten, online dagboeken, etc, waardoor clienten zelf aan de slag kunnen met hun problematiek en hierdoor een gevoel van regie ervaren over hun eigen therapie

Wil je van start met online therapie?

Zowel Aeffectivity als Sobriety Online werkt al jaren zonder wachttijden. Je kunt dus snel bij ons terecht voor een intakegesprek. Hierna start de behandeling direct. Ben je geïnteresseerd in online therapie tijdens de coronacrisis, neem dan contact met ons op.

Andere Berichten

Psychische klachten door Corona als student

Psychische klachten door Corona als student

In maart 2020 is Europa geconfronteerd met de Coronacrisis. Iedereen had al begrepen dat er eind 2019 iets speelde in Wuhan, China. De wereld was nog niet echt gealarmeerd, maar dit veranderde volledig begin 2020. Door vakanties in wintersportgebieden, Carnaval in het zuiden van ons land en feesten die georganiseerd werden, brak het virus massaal uit.

Psychische klachten bij jongeren door een avondklok

Psychische klachten bij jongeren door een avondklok

Jongeren gaan overdag naar school, chillen met vrienden en zijn op zoek naar hun eigen identiteit door te experimenten met nieuw gedrag. De avondklok zet dit alles op non-actief. De groep van jonge mensen komt behoorlijk in de knel door de avondklok. Ook de overige lockdownmaatregelen geven psychische klachten.

Gegeneraliseerde angst tijdens Corona

Gegeneraliseerde angst tijdens Corona

Sinds maart 2020 zijn we in Nederland geconfronteerd met de Coronacrisis. We kunnen stellen dat deze crisis de hele wereld op de kop heeft gezet en heel impact heeft op ons dagelijkse leven. Het gebrek aan voorspelbaarheid en controle zijn twee belangrijke factoren die sterk samenhangen met stress, angst en overmatig piekeren.

Emigreren naar Spanje

Emigreren naar Spanje

In de lente van 2014 reizen Sarah (34) en Simon (46) samen met hun toen acht maanden oude zoon twee maanden rond in Spanje. Tijdens een van hun wandelingen in Andalusië komen ze, nabij een prachtige waterval, een oude waterkrachtcentrale tegen.

Emigratie naar Luxemburg

Emigratie naar Luxemburg

Het zal je maar gebeuren. Je bent 17 jaar oud, wordt gebeld door je moeder dat je de volgende dag mee kan naar Luxemburg om je zus op te halen en 13 jaar later woon je er nog. Het overkwam Geertje van Ommen, nu 30 jaar oud.

Emigratie naar Duitsland

Emigratie naar Duitsland

Anneke, Rob en hun 3 kinderen verhuisden na 4,5 jaar in New York te hebben gewoond in augustus 2018 naar een buitenwijk van Frankfurt. De emigratie naar Duitsland was een feit! Dat het even wennen zou worden hadden ze van te voren wel verwacht.