Nieuws

Onzekere mannen: thema’s en tips

By: | Tags: , , , | Comments: 0 | januari 7th, 2015

Onzekere mannen

Onzekerheid: het lijkt in onze huidige maatschappij vooral een gespreksonderwerp voor vrouwen. In de media worden artikelen met thema’s als onzekerheid over uiterlijk, seksualiteit en relaties voornamelijk toegespitst op vrouwen. Het lijkt haast alsof er geen onzekere mannen zijn: dat alle mannen gezegend zijn met een ijzersterk zelfvertrouwen en een onverwoestbaar ego. Maar niets is minder waar.

Hoewel het sociaal minder acceptabel lijkt voor mannen om hun onzekerheid te laten zien, zijn mannen wel degelijk onzeker. Hier lees je een aantal veel voorkomende onzekerheden bij mannen en advies hiermee om te gaan:

Onzekerheid over je lichaam

Hoewel vrouwen hun lichamelijke onzekerheden vaker uiten, zijn mannen wel degelijk onzeker over hun lichaam.

Advies: Je fit en gezond voelen, bijvoorbeeld door gezond te eten en regelmatig te sporten, zal er wel voor zorgen dat je beter in je vel zit en een positievere lichaamsbeleving krijgt. Het ideaalbeeld dat door de media wordt geschetst is voor mannen, net als voor vrouwen, niet realistisch. Realiseer je dit en accepteer dat je er niet uit zult zien als een Men’s Health cover model.

Onzekerheid over financiën

Na tienduizenden jaren in de jager-verzamelaar samenleving geleefd te hebben, nemen veel mannen nog steeds de rol van voorziener op zich. Van oudsher betekende dit jagen op dieren om te voorzien in vlees voor het gezin. Bringing home the bacon betekent tegenwoordig echter dat mannen in geld moeten voorzien voor het gezin.

Advies: In de eerste plaats is het belangrijk je te realiseren dat in het huidige economische klimaat welvaart een zeer betrekkelijk en onzeker begrip is. Ook voor degenen die een goede baan met hoog salaris hebben geldt dat het ook opeens voorbij kan zijn. Bovendien: een potentiële partner zal zich niet aangetrokken voelen tot je bankrekening, maar wel door ambities, bevlogenheid en een actieve houding bij het bereiken van je doelen.

Onzekerheid over het haar

Het belang van haar voor mannen wordt door veel vrouwen ernstig onderschat. Haar (of het gebrek aan haar) wordt door veel mannen gezien als een van de meest zichtbare indicatoren van mannelijkheid en potentie.

Advies: Naast tips op het gebied van haardracht bij beginnende kaalheid, is het verlies van haar veelal iets dat mannen zullen moeten leren accepteren. Het veranderen van je uiterlijk naarmate je ouder wordt is zowel voor mannen als voor vrouwen een zeer gevoelig proces. Het kan voorkomen dat je last krijgt van somberheidsklachten of angstklachten. Indien dit het geval is, kun je contact opnemen met een psycholoog.

Bron foto: 121doc.co.uk