Nieuws

Online therapie in beeld

By: | Tags: , , , , | Comments: 0 | maart 26th, 2015

Wat betekent online therapie voor mij?

Steeds meer mensen zijn bekend met online therapie. Toch merken wij dat sommige mensen nog niet zo’n goed beeld hebben bij internettherapie en meer willen weten over het proces. In het artikel Online therapie in beeld en in vervolgartikelen geven we hier meer uitleg over.

Online therapie in beeld

Online therapie in beeld

Online therapie is een verzamelnaam voor alle vormen van therapie die gedeeltelijk of geheel via internet worden aangeboden. Bij Aeffectivity werken we met zogenaamde blended of seamless therapie. Bij deze vorm van therapie wordt de gespreksbehandeling (al dan niet online via een beveiligde videoverbinding) gecombineerd met online behandelprogramma’s. Voorbeelden van aanvullende modules zijn een programma voor paniekklachten, depressie, piekeren of ADHD, waarbij je na elke sessie persoonlijke feedback krijgt van een psycholoog. Dit kan vervolgens weer worden gecombineerd met het online bijhouden van een dagboek, online vragenlijsten of het lezen van aanvullende literatuur die jou ondersteunt tijdens de therapie. Uiteraard wordt er ook gebruik gemaakt van email als dat nodig is.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je contact wilt zoeken met een psycholoog van Aeffectivity, begin je met de aanmelding. Je kunt je bij ons aanmelden per e-mail, via het aanmeldformulier op de website of per telefoon. Omdat we geen wachttijden hanteren, reageren we in principe binnen 24 uur op je aanmelding. Afhankelijk van je problematiek plannen we een intakegesprek. Dit intakegesprek verloopt via een beveiligde omgeving op de computer. Hiermee is letterlijk online therapie in beeld gekomen. Dit gaat op dezelfde manier als een face-to-face intake-gesprek: er wordt kennis gemaakt en de verschillende klachten en probleemgebieden worden besproken. Daarna wordt bekeken welke vorm van therapie bij jou past en kan de therapie van start gaan. Bekijk onze video om te zien hoe het hele proces kan verlopen.

Voordelen van online behandeling

Door op deze laagdrempelige manier te werk te gaan is de stap om contact te zoeken met een psycholoog kleiner. Bovendien is internettherapie goedkoper, zijn er geen wachtlijsten en kun je waar en wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo aan jezelf werken. Je werkt thuis in je eigen veilige omgeving aan je klachten.

Meer weten?

Ben jij nog niet overtuigd van het succes van deze vorm van behandelen en wil je eerst meer lezen over de persoonlijke ervaringen van anderen? Bekijk dan binnenkort het vervolg op Online therapie in beeld en lees de ervaringen van mensen die jou voorgingen!