Tips bij heimwee naar Nederland

nov 5, 2014 | Blog, Emigratie/expats

Tips bij heimwee naar Nederland

Tips bij heimwee naar Nederland

Ongeveer zes weken nadat ik van Amsterdam naar New Delhi was verhuisd, overviel het me: een gevoel van heimwee naar Nederland. Visioenen van bruine boterhammen met kaas, stroopwafels, wandelen langs de grachten en de mogelijkheid een bekend gezicht tegen te komen in mijn vertrouwde woonplaats. Heimwee is een bekend verschijnsel bij expats. De een heeft er meer last van dan de ander, maar tegenhouden kun je het niet. Wat ik toen miste, was een aantal tips bij heimwee naar Nederland. Hoewel je heimwee naar Nederland niet kunt voorkomen, zijn er wel bepaalde maatregelen die je voor vertrek naar het buitenland kunt nemen om je voor te bereiden op het gevoel van heimwee of om het gevoel van heimwee te verminderen. Mocht je last krijgen van heimwee, dan zijn hier aan paar tips die je kunt opvolgen:

Tips bij heimwee naar Nederland

1. Lees over de symptomen van heimwee, zodat je ze herkent. Wanneer je begrijpt wat je voelt en waar het vandaan komt, zullen de gevoelens makkelijker te accepteren zijn. 2. Probeer je heimwee niet weg te drukken, maar erken en herken je gevoelens van heimwee. Heimwee zal komen en gaan en door je gevoelens weg te drukken zorg je ervoor dat de emotionele lading alleen maar groter wordt. 3. Zorg ervoor dat je zinvolle dagbesteding vindt in je nieuwe thuisland. Door een opleiding te volgen, (vrijwilligers)werk te zoeken of je te verdiepen in een hobby krijgt je hoofd wat afleiding van gedachten aan thuis en heimwee. Bovendien geeft het je gelegenheid contacten op te doen in de nieuwe omgeving. 4. Gun jezelf af en toe iets dat je herinnert aan thuis. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op lekkere chocolade, ook al is dat in je nieuwe land wat duurder. Of kijk je favoriete serie of TV programma via internet, om weer een beetje het gevoel van thuis te krijgen. Tot slot: heimwee naar Nederland is niet een signaal dat het belangrijk is om weer terug te gaan naar Nederland. Hoewel een bezoek aan Nederland misschien aanlokkelijk lijkt is heimwee gewoon een onderdeel van het jezelf settelen in een nieuw land.

Andere Berichten

Psychische klachten door Corona als student

Psychische klachten door Corona als student

In maart 2020 is Europa geconfronteerd met de Coronacrisis. Iedereen had al begrepen dat er eind 2019 iets speelde in Wuhan, China. De wereld was nog niet echt gealarmeerd, maar dit veranderde volledig begin 2020. Door vakanties in wintersportgebieden, Carnaval in het zuiden van ons land en feesten die georganiseerd werden, brak het virus massaal uit.

Psychische klachten bij jongeren door een avondklok

Psychische klachten bij jongeren door een avondklok

Jongeren gaan overdag naar school, chillen met vrienden en zijn op zoek naar hun eigen identiteit door te experimenten met nieuw gedrag. De avondklok zet dit alles op non-actief. De groep van jonge mensen komt behoorlijk in de knel door de avondklok. Ook de overige lockdownmaatregelen geven psychische klachten.

Gegeneraliseerde angst tijdens Corona

Gegeneraliseerde angst tijdens Corona

Sinds maart 2020 zijn we in Nederland geconfronteerd met de Coronacrisis. We kunnen stellen dat deze crisis de hele wereld op de kop heeft gezet en heel impact heeft op ons dagelijkse leven. Het gebrek aan voorspelbaarheid en controle zijn twee belangrijke factoren die sterk samenhangen met stress, angst en overmatig piekeren.

Emigreren naar Spanje

Emigreren naar Spanje

In de lente van 2014 reizen Sarah (34) en Simon (46) samen met hun toen acht maanden oude zoon twee maanden rond in Spanje. Tijdens een van hun wandelingen in Andalusië komen ze, nabij een prachtige waterval, een oude waterkrachtcentrale tegen.

Emigratie naar Luxemburg

Emigratie naar Luxemburg

Het zal je maar gebeuren. Je bent 17 jaar oud, wordt gebeld door je moeder dat je de volgende dag mee kan naar Luxemburg om je zus op te halen en 13 jaar later woon je er nog. Het overkwam Geertje van Ommen, nu 30 jaar oud.

Emigratie naar Duitsland

Emigratie naar Duitsland

Anneke, Rob en hun 3 kinderen verhuisden na 4,5 jaar in New York te hebben gewoond in augustus 2018 naar een buitenwijk van Frankfurt. De emigratie naar Duitsland was een feit! Dat het even wennen zou worden hadden ze van te voren wel verwacht.