Nieuws

Nederlanders wonend in het buitenland: opgelet!

By: | Tags: , , | Comments: 0 | november 7th, 2014

Nederlanders wonend in het buitenland: opgelet!

Weet je nog, de weken vlak voor vertrek naar het buitenland? De spanning, het afscheid, de praktische zaken die geregeld moesten worden? En de aankomst in jouw nieuwe thuisland, waarbij je bezig was je eigen plek te vinden en te acclimatiseren aan een nieuwe cultuur? Misschien voelde jouw nieuwe land al snel als ‘thuis’, of misschien ervaar je nog dagelijks de moeite die het kost om je aan te passen aan je nieuwe land, nieuwe cultuur en een nieuw leven als expat of emigrant.

Dus, Nederlanders wonend in het buitenland: opgelet!

Of je nu net naar het buitenland bent verhuisd of er al decennia woont, je gemakkelijk hebt kunnen aanpassen of last hebt (gehad) van culture shock. Of je nu in België, Burkina Faso of Brazilië woont: wij zijn op zoek naar jou!

Een verhuizing naar het buitenland is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Naast avontuur en spanning is er ook het gemis van familie en vrienden, het leren aanpassen aan een nieuwe cultuur en een nieuwe invulling van jouw leven. Om Nederlanders die in het buitenland (gaan) wonen een steuntje in de rug te bieden zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe verliep het afscheid nemen van Nederland, het aanpassen aan jouw nieuwe leven en wat heeft jou daarbij geholpen, en wat juist niet? Door elkaars ervaringen te delen en te herkennen kunnen we steun bieden in deze avontuurlijke, spannende, maar ook moeilijke stap.

Dus ben je bereid jouw ervaringen te delen, door mee te werken aan een interview over omgaan met verhuizen naar het buitenland? Wil je anderen die diezelfde stap gaan maken helpen door hen een blijk van herkenning te geven? Man, vrouw, jong oud, momenteel woonachtig in het buitenland of alweer terug in Nederland: mail naar wilko@aeffectivity.com voor meer informatie.