Nieuws

Behandeling van ADHD

By: | Tags: , , , | Comments: 0 | oktober 10th, 2013

Behandeling van ADHD

De behandeling van ADHD is toegevoegd aan het pakket van Aeffectivity therapy + coaching. De online therapie richt zich op volwassenen die al hun hele leven last hebben hun aandacht ergens (lang) bij te houden, moeite hebben met details, de neiging hebben slordigheidsfouten te maken en dingen niet af te ronden. Mensen met ADHD willen graag alles tegelijk doen, zijn vergeetachtig en zijn vaak dingen kwijt.

Wat is ADHD?

ADHD is de afkorting van de Engelse term voor aandachtstekort-stoornis met hyperactiviteit (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder). Kinderen en volwassenen met ADHD concentreren zich moeilijk, zijn rusteloos en impulsief. Lange tijd werd ADHD gezien als een psychische stoornis van kinderen en dat het over zou gaan als ze eenmaal volwassen werden. Inmiddels weet men dat ADHD niet over gaat en er nog bij 80% ADHD bij volwassenen aanwezig is. De hyperactiviteit van ADHD bij volwassenen is vaak minder zichtbaar (innerlijke onrust) of wordt op een meer sociaal geaccepteerde manier geuit. De aandachtsproblemen en impulscontrole problemen zijn echter nog steeds aanwezig.

Wat kun je doen tegen ADHD en ADD?

De behandeling van ADHD richt zich op alle symptomen van ADHD en de effecten ervan op het dagelijkse leven. Naast ADHD bestaat er ook ADD. Je kunt stellen dat het dezelfde stoornis is, alleen bij ADD ontbreekt de hyperactiviteit en de impulsiviteit. Bij 40% van de mensen met ADHD is er sprake van ADD. Vanwege het ontbreken van de hyperactiviteit wordt deze vorm van ADHD bij volwassenen minder vaak herkend. Veel van deze mensen hebben jarenlang problemen en worden, ondanks hun motivatie, wilskracht en grote inspanningen, vaak gezien als dom, lui en ongeïnteresseerd. ADD komt meer bij vrouwen voor, dan bij mannen. De diagnose ADD wordt dan ook helaas vaak gemist of erg laat gesteld. De behandeling van ADHD is dezelfde als de behandeling van ADD, alleen zal bij ADD geen aandacht worden besteedt aan hyperactiviteit.

Lees hier meer over ADHD.

Herken je je in deze symptomen en heb je al vaker getwijfeld of je geen ADHD zou hebben?

Overweeg je te starten met de online behandeling van ADHD, neem gerust contact met ons op voor een gesprek of meld je direct aan.

Laat een bericht achter