Online psycholoog

Online psycholoog; professionele therapie op afstand.

Vandaag de dag is online therapie heel normaal. Laagdrempelige hulp van professionele psychologen door middel van videobellen, chatten of mailen. Waar je ook ter wereld bent! Nederland, de Verenigde Staten of Hongkong? Online hulp door betrouwbare psychologen is overal beschikbaar. Aeffectivity was al in 2013 de eerste praktijk in Nederland die de overstap heeft gemaakt naar online therapie. Onze online psychologen zijn allemaal getraind in deze manier van werken.

Waarom kiezen voor een online psycholoog?

Veel mensen die een psycholoog nodig hebben, hebben het idee dat ze dan naar een fysieke praktijk moeten gaan. Je huisarts werkt vaak samen met 1 of 2 psychologen en hierdoor heb je veelal niet echt een keuze. We leven in een tijdperk, waarin het kunnen maken van keuzes heel erg belangrijk is. Je wilt graag een psycholoog hebben, waarmee je een klik voelt, die de juiste ervaring heeft of bepaalde kenmerken heeft die bij jou passen. Door te kiezen voor een online psycholoog ben je niet afhankelijk van de keuze van je huisarts of bedrijfsarts. Een online psycholoog doet in principe niets anders dan een ‘gewone’ psycholoog. In Nederland worden alle psychologen geacht te worden volgens bepaalde richtlijnen en protocollen. Hiermee biedt iedereen een effectieve vorm van therapie. Je volgt je therapie op afstand, terwijl de ervaring leert dat deze vorm van behandeling juist helemaal niet afstandelijk is. Doordat je in je eigen omgeving zit, voel je je vaak vrijer om over lastige onderwerpen te spreken. De intimiteit van je eigen huis, maakt dat de gesprekken veelal veel soepeler verlopen.

Voordelen van het werken met een online psycholoog

Een behandeling bij een online psycholoog heeft een aantal voordelen:

  • de behandeling is vaak wat intensiever
  • je hoeft niet naar een praktijk of GGZ-instelling en komt geen bekenden tegen in een wachtkamer
  • gesprekken worden vaak gecombineerd met online behandelmodules, apps en andere digitale werkvormen
  • de meeste online psychologen werken zonder wachtlijsten
  • je voelt je vaak vrijer om jezelf open te stellen en dat komt de behandeling ten goede
  • je hebt geen reis- en parkeerkosten

Vrijblijvend kennismaken

Op het moment dat je een psycholoog zoekt, dan zou een online psycholoog wellicht een juiste optie zijn. Wanneer je twijfelt of deze vorm van behandelen wat voor je is, kun je altijd vragen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jouw online psycholoog van voorkeur. Stuur ons een bericht en nodigen je uit voor een gesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 20 minuten. In deze tijd kun je ervaren dat videobellen heel prettig is en onderzoeken of je een klik hebt met je online therapeut.

Ontwikkelingen op het gebied van online therapie

In 2020 is de wereld hard geconfronteerd met de Coronacrisis. Dit heeft gemaakt dat we te maken gekregen met (gedeeltelijke) lockdowns. Hierdoor zijn we meer online gaan werken. Videobellen heeft hierdoor een enorme groei doorgemaakt. In dit artikel wordt gekeken of het werken met een online psycholoog zal blijven bestaan.

Laat een bericht achter