Lisette Aeneae Venema

Hoi, ik ben Lisette

Sinds 2023 ben ik betrokken als GZ-psycholoog bij Aeffectivity. Deze online baan combineer ik met mijn werk in de transculturele psychiatrie. In mijn werk vind ik het dan ook belangrijk om open te staan voor ieders (culturele) perspectief, hoe nationaal of internationaal die dan ook is.
Vanuit het idee dat iedereen uniek is, probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten op persoonlijke wensen en doelen en samen te zoeken naar de beste aanpak. Ik zal daarbij focus houden op het doen wat werkt vanuit de wetenschap.

Ik heb ervaring opgedaan in zowel de verslavingszorg als in reguliere GGZ, waardoor mijn achtergrond vrij generalistisch is. Inhoudelijk werk ik vanuit verschillende technieken die gericht zijn op bijvoorbeeld het doorbreken van patronen, je anders leren verhouden naar moeilijke gedachten en gevoelens en het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Mijn houding is vriendelijk en zachtaardig, waar nodig met een confronterende boodschap. Zelfcompassie en acceptatie zijn voor mij belangrijke begrippen die vaker zullen terugkomen in gesprek.

Lisette Aeneae Venema

Wij helpen graag!

Mocht jouw problematiek niet door ons behandeld kunnen worden, dan zoeken we samen naar een geschikt alternatief. Soms is de problematiek zo specifiek, dat wij je niet kunnen bieden wat je nodig hebt. We communiceren hier altijd transparant over, zodat je weet wat je wel en niet kunt verwachten.