Therapie voor postnatale depressie

Therapie voor postnatale depressie: wat biedt Aeffectivity voor behandeling bij een postnatale depressie?

Therapie voor postnatale depressie

Therapie voor postnatale depressie

Wanneer je kiest voor een therapie voor postnatale depressie bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je depressieve klachten, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten over jezelf en je kindje en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je depressie af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren voor je moederschap, je meer inzicht te geven in je (gezins-)problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt. Uiteraard is hierbij ook veel aandacht voor het contact tussen jou en je kindje.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De therapie voor postnatale depressie kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat een postnatale depressie is
  • je motivatie in kaart brengen en jezelf doelen stellen
  • in kaart brengen van plezierige activiteiten die je voldoening geven, structuur en planning bieden, ontspanning geven
  • in kaart brengen van sociale steun en hoe grenzen te stellen
  • cognitieve therapie om meer greep te krijgen op niet-helpende en negatieve gedachten
  • inzicht en vaardigheden om het contact met je baby te verbeteren en te versterken
  • terugvalpreventie en kijken naar de toekomst

 

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor postnatale depressie die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van online therapie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de therapie voor postnatale depressie kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij klachten van een postnatale depressie, lees dan hier verder.

Klik hier voor extra informatie over therapie voor postnatale depressie.

 

Aeffectivity home

Laat een bericht achter