Online therapie PTSS

Big registratie

Wil je meer weten over jouw klachten?

Online therapie PTSS: wat biedt Aeffectivity voor behandeling bij traumaklachten?

Behandeling van ptss door middel van online therapie

Wanneer je kiest voor een online therapie PTTS (posttraumatische stress-stoornis) bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je traumaklachten, aan het onderzoeken van je angst oproepende gedachten en herinneringen en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om de situaties die je aan het trauma doen denken niet langer te vermijden. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt. Voor de behandeling van een meervoudig of complex trauma verwijst Aeffectivity je naar een gespecialiseerd behandelcentrum bij jou in de buurt.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online therapie PTSS kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat een trauma is
  • je motivatie in kaart brengen en jezelf doelen stellen
  • schrijfopdrachten om jezelf aan de traumatische gebeurtenis bloot te stellen
  • schrijfopdrachten om het trauma te verwerken
  • schrijfopdrachten op het trauma een plek in je leven te geven en achter je te laten

 

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor PTSS die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van een online therapie PTSS en depressie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online therapie PTSS kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij een trauma, lees dan hier verder.

Lees hier verder over PTSS en over de online therapie PTSS.

Lees meer over angst op de website van de Angst, Dwang en Fobiestichting.