Online therapie slaapproblemen

Big registratie

Wil je meer weten over jouw klachten?

Online therapie slaapproblemen: wat biedt Aeffectivity voor behandeling bij een slaapstoornis?

Behandeling voor online therapie voor slaapproblemen door Aeffectivity

Wanneer je kiest voor een online therapie slaapproblemen bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. Vaak is de behandeling een onderdeel van de therapie van een ander probleem. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je slaapklachten, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je slaapstoornis af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online therapie slaapproblemen kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over slaapproblemen en de betekenis hiervan voor jou
  • informatie over een goede slaaphygiëne
  • informatie over ontspanning en ontspanningsoefeningen
  • informatie over je biologische klok en het effect van beweging op slaap
  • aan de slag met piekeren

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor slaapproblemen die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van een online therapie slaapproblemen en depressie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online therapie slaapproblemen kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij slaapproblemen, lees dan hier verder.

Lees hier verder voor extra informatie over slaapstoornissen en over online therapie slaapproblemen.