Onze aanpak

Big registratie

Wil je meer weten over jouw klachten?

Een behandeling met online therapie

Onze aanpak

Aeffectivity werkt met een combinatie van gesprekken en gespecialiseerde online behandelprogramma’s. Wij maken hierbij gebruik van het platform van Minddistrict. De gesprekken worden gevoerd door middel van een beveiligde videoverbinding of indien mogelijk en gewenst face-to-face in de spreekkamer. Online therapie is een vorm van therapie waarbij het gesprek tussen cliënt en psycholoog deels of geheel via het internet verloopt. Aeffectivity maakt gebruik van online behandelprogramma’s die specifiek zijn ontwikkeld voor jouw psychische problemen. Deze behandelprogramma’s zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke en praktische inzichten in de behandeling van psychische klachten.

Denk hierbij onder meer aan behandelprogramma’s voor:

  • Depressie, inclusief postnatale depressie
  • Angsten, zoals paniek, sociale angst, overmatig piekeren of specifieke fobieën
  • Burn-out en arbeidsgerelateerde problematiek
  • Matige verslavingsproblematiek, waaronder alcohol en cannabis

Online therapie maakt dat een gedeelte van de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt dan zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je kunt in je eigen vertrouwde omgeving werken aan je problematiek. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie te zijn.

Uitgangspunten behandeling

De gesprekken en de online behandelprogramma’s zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Aeffectivity werkt in principe kortdurend en klachtgericht. Dus de klachten die je wilt bespreken en of vragen die je beantwoord wilt zien, komen in de therapie aan bod. Over het algemeen ligt de focus op het hier-en-nu en de toekomst; wat belemmert je in het dagelijks leven en wat zijn obstakels om verder te komen. Soms is het hierbij noodzakelijk om terug te kijken in het verleden en te onderzoeken waar bepaalde gedachten, gevoelens of gedragingen zijn ontstaan.

Informatie en aanmelden online therapie

Als je wilt weten of Aeffectivity iets voor je kan betekenen, neem dan contact op via het contactformulier op deze website. We plannen dan een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Een therapietraject bij Aeffectivity:

Stap 1: online aanmelden

We hebben vrijblijvend contact over je verwachtingen en bepalen samen wat Aeffectivity voor je kan betekenen.

Stap 2: video startgesprek

We bespreken uitgebreid je klachten en hulpvraag en later in het adviesgesprek de conclusies en het behandelvoorstel.

Stap 3: start behandeling

De behandeling gaat van start.