Online therapie fobie

Big registratie

Wil je meer weten over jouw klachten?

Wat biedt Aeffectivity voor behandeling bij een fobie?

Online therapie behandeling voor een fobie bij aeffectivity

Wanneer je kiest voor een online therapie fobie bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je angstklachten, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je fobische klachten af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online therapie fobie kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat angstklachten zijn
  • uitleg over een fobie en over vermijdingsgedrag
  • inzicht krijgen in je fobische klachten; hoe ontstaan angstklachten en wat houdt de angst in stand
  • plan van aanpak maken hoe je je angst gaat overwinnen, jezelf doelen stellen
  • voorbereiden van nieuw gedrag en het opstellen van een zogenaamde angsthiërarchie
  • het daadwerkelijk aanpakken van de angst en het oefenen met je doelen
  • terugvalpreventie

 

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor een fobie die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van online therapie fobie en depressie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online therapie fobie kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij een fobie, lees dan hier verder.

Lees hier meer over een fobie en over de online therapie fobie.