Online behandeling tandartsangst

Online behandeling tandartsangst: wat biedt Aeffectivity voor behandeling bij deze fobie?

online behandeling tandartsangst

online behandeling tandartsangst

Wanneer je kiest voor een online behandeling tandartsangst bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je angstklachten, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je fobische klachten af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en eventueel te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online behandeling tandartsangst kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat angstklachten zijn
  • de rol van niet-helpende gedachten bij het instand houden van de tandartsangst
  • plan van aanpak maken hoe je je angst gaat overwinnen, samen met je tandarts
  • voorbereiden van de praktijktest door de tandarts te bezoeken
  • het daadwerkelijk aanpakken van de tandartsangst en een behandeling ontvangen
  • terugvalpreventie

 

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor een fobie die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van online behandeling.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online behandeling tandartsangst kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Lees hier meer over een fobie en over de online behandeling tandartsangst.

 

Aeffectivity home

Laat een bericht achter