Online behandeling paniekstoornis

Online behandeling paniekstoornis: wat biedt Aeffectivity bij een paniekstoornis?

Online behandeling paniekstoornis

Online behandeling paniekstoornis

Wanneer je kiest voor een online behandeling paniekstoornis bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je angstklachten, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je paniekklachten af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online behandeling paniekstoornis kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat angstklachten zijn
  • uitleg over paniekklachten en over vermijdingsgedrag
  • inzicht krijgen in je paniekklachten; hoe ontstaan angstklachten en wat houdt de angst in stand
  • plan van aanpak maken hoe je je angst gaat overwinnen, jezelf doelen stellen
  • het daadwerkelijk aanpakken van de angst en het oefenen met je doelen
  • ontspannings- en ademhalingsoefeningen
  • terugvalpreventie

 

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor paniekstoornis die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van online behandeling paniekstoornis en depressie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online behandeling paniekstoornis kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij paniekklachten, lees dan hier verder.

Lees hier verder voor meer informatie over een paniekklachten en een online behandeling paniekstoornis.

 

Aeffectivity home

Laat een bericht achter