Online behandeling dysthymie

Online behandeling dysthymie: wat biedt Aeffectivity voor behandeling bij een dysthyme stoornis?

Online behandeling dysthymie

Online behandeling dysthymie

Wanneer je kiest voor een online behandeling dysthymie bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je dysthyme klachten, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je dysthymie af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online behandeling dysthymie kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat een depressie is
  • je motivatie in kaart brengen en jezelf doelen stellen
  • in kaart brengen hoe actief je bent, hoe je dit kan verbeteren en uitbreiden met plezierige activiteiten die voldoening geven
  • in kaart brengen van de structuur in je leven en hoe je beter kan gaan plannen
  • cognitieve therapie om meer greep te krijgen op niet-helpende en negatieve gedachten
  • terugvalpreventie en kijken naar de toekomst

 

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor dysthymie die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van een online behandeling dysthymie en depressie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online behandeling dysthymie kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij dysthyme klachten, lees dan hier verder.

Lees hier verder voor extra informatie over depressieve klachten en over online behandeling dysthymie.

 

Aeffectivity home

Laat een bericht achter