Online behandeling burn-out

Online behandeling burn-out: wat biedt Aeffectivity bij burn-out klachten?

online behandeling burn-out

online behandeling burn-out

Wanneer je kiest voor een online behandeling burn-out bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je stressklachten, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je burn-out klachten af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online behandeling burn-out kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat een burn-out is
  • helderheid krijgen in je motivatie en jezelf doelen stellen
  • verbeteren van je dagplanning en meerdere stappen
  • informatie over energiegevers en energievreters
  • inzicht krijgen in burn-out en jouw karakter-eigenschappen
  • cognitieve therapie die je inzicht geeft in het effect van je niet-helpende gedachten op je gevoel en gedrag
  • terugvalpreventie

 

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor burn-out die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van een online behandeling burn-out en depressie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online behandeling burn-out kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij overspanningsklachten, lees dan hier verder.

Lees hier verder voor meer informatie over stress, overspanning en burnout en de online behandeling burn-out.

 

Aeffectivity home

Laat een bericht achter