Expat psycholoog

Big registratie

Wil je meer weten over jouw klachten?

Op zoek naar een expat psycholoog? Aeffectivity is altijd dichtbij!

Het leven en wonen in het buitenland kent veel charmes en uitdagingen voor jou en je eventuele partner. Soms kan het echter ook tegenvallen en word je geconfronteerd met specifieke problematiek behorend bij ‘het leven in den verre’ of juist met problemen waarvan je misschien dacht dat je ze kon ontlopen door het roer om te gooien. Aeffectivity is ervan overtuigd dat wanneer je last hebt van psychische klachten, behandeling het meest resultaat geeft als je hier in je eigen moedertaal mee aan de slag kunt gaan. Het zoeken en vinden van een expat psycholoog is nu niet meer moeilijk: online therapie is nu voor jou een goede optie.

Aeffectivity therapy + coaching is een jonge en moderne expat psychologen praktijk die zich met behulp van gesprekken en online therapie richt op mensen met lichte en matig-ernstige psychische klachten. Aeffectivity onderscheidt zich van andere praktijken door zijn wereldwijde aanpak. Dit is mogelijk doordat je klachten worden behandeld door middel van online therapie; je spreekt je expat psycholoog via een beveiligde videoverbinding. Daarnaast werk je in je eigen tijd aan de therapie met behulp van zittingen die specifiek voor jouw problematiek zijn ontwikkeld. Waar ter wereld je ook woont, je kunt gebruik maken van ons behandelaanbod. Aeffectivity ondersteunt je om je gedachten te ordenen, je zelfgevoel te verstevigen en hiermee je effectiviteit te hervinden…

Waarom een expat psycholoog?

Als je de beslissing neemt om een periode (of definitief) in het buitenland te gaan wonen, dan ga je meestal niet over één nacht ijs. Het toewerken naar een dergelijke ingrijpende keuze, levert vaak veel voorpret op en kost vaak veel hoofdbrekens hoe dat allemaal geregeld te krijgen. Je bezoekt een emigratiebeurs of je laat je informeren door de afdeling personeelszaken van het bedrijf waar je werkt. Mogelijk heb je al jaren een huis in het buitenland en ga je er definitief wonen nu je met pensioen bent, of je verlaat Nederland om een volledig nieuwe start te gaan maken ‘in-den-verre’. Iedereen kan zijn eigen redenen hebben voor het vertrek. Je hebt allerlei fantasieën over hoe het zal zijn, verwachtingen over de nieuwe cultuur en doelen die je wilt bereiken in het nieuwe land.

Los van je motivatie, komt eigenlijk bijna iedereen zichzelf tegen na het vertrek. Lees hier meer over een cultuurshock. Je moet wennen, moet je aanpassen aan het nieuwe land met zijn culturele waarden en normen en je moet je soms een compleet nieuwe taal eigen maken. Je kunt stellen dat je al je vanzelfsprekendheden kwijtraakt en de tijd moet nemen om je opnieuw te hechten aan de nieuwe omgeving. In veel gevallen kom je hier doorheen door te spreken met je partner of met andere Nederlanders of buitenlanders om je heen of met behulp van het bezoek van vrienden. Soms is dat niet voldoende en zijn de problemen toch groter dan je had verwacht. Op dit soort momenten is het prettig dat je kunt spreken met een expat psycholoog.

Een expat psycholoog is geen specifiek geregistreerde titel, maar een aanduiding dat je als expat met jouw specifieke problematiek bij iemand terecht kan die weet wat het betekent om als Nederlander in het buitenland te wonen. Een expat psycholoog begrijpt waar je vandaan komt, kent de culturele waarden en normen van Nederland en is ervaren om je te coachen/behandelen met jouw psychische problemen. Een expat psycholoog spreekt jouw taal, waardoor je kan vertellen wat je denkt en bespreken hoe je je voelt. Je expat psycholoog kent de finesses van onze taal en leest met gemak ‘tussen-de-regels’ op zoek naar de kern van het probleem. Niet geheel onbelangrijk tijdens een therapie, is dat je psycholoog ook de Nederlandse humor met je deelt waardoor de therapie niet elk moment te zwaar hoeft te zijn. De drempel is lager om alles te bespreken wat je wilt bespreken en de oplossing te vinden voor je klachten. Het internet heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt, waardoor een expat psycholoog een prima optie is geworden.

Wil je aan de slag met je psychische klachten, neem dan vrijblijvend contact op met Aeffectivity online therapie of meld je hier direct aan. Lees hier meer over de kosten.