Online therapie burn-out

Big registratie

Wil je meer weten over jouw klachten?

Online therapie burn-out: wat biedt Aeffectivity bij burn-out klachten?

Online therapie burn-out van Aeffectivity

Wanneer je kiest voor een online therapie burn-out bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online modules. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je stressklachten alsook aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten. Verder bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je burn-out klachten af te komen. De gesprekken zijn eveneens bedoeld om je te motiveren en je meer inzicht te geven in je problemen. Uiteraard spreken we ook over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt.

In onderling overleg bekijken we welke online modules de gespreksbehandeling kunnen ondersteunen. De online therapie burn-out kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat een burn-out is
  • helderheid krijgen in je motivatie en jezelf doelen stellen
  • verbeteren van je dagplanning en meerdere stappen
  • informatie over energiegevers en energievreters
  • inzicht krijgen in burn-out en jouw karakter-eigenschappen
  • cognitieve therapie die je inzicht geeft in het effect van je niet-helpende gedachten op je gevoel en gedrag
  • terugvalpreventie

De behandeling

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. In het bijzonder blijkt dat de effecten op langere termijn beter zijn dan de therapie voor burn-out die alleen uit gesprekken bestaat. Lees hier meer over de effectiviteit van een online therapie burn-out en depressie.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit leggen we vervolgens vast in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online therapie burn-out kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling eventueel worden uitgebreid met andere online modules.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij overspanningsklachten, lees dan hier verder.

Lees hier verder voor meer informatie over stress, overspanning en burnout en de online therapie burn-out.

Lees meer over angst op de website van de Angst, Dwang en Fobiestichting.