Online therapie boulimia

Wat biedt Aeffectivity bij boulimia nervosa?

Online therapie boulimia

Wanneer je kiest voor een online therapie boulimia bij Aeffectivity, dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online zittingen. De gesprekken zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie. Tijdens de gesprekken besteden we aandacht aan je eetproblemen, aan het onderzoeken van je niet-helpende gedachten en bekijken we welk nieuw gedrag je meer kan helpen om van je klachten af te komen. De gesprekken zijn ook bedoeld om je te motiveren, je meer inzicht te geven in je problemen en te spreken over verschillende andere zaken waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt. Het bijhouden van je eetdagboek staat ook centraal in de gesprekken.

In onderling overleg bekijken we welke online zittingen de gespreksbehandeling kan ondersteunen. De online therapie boulimia kan uit de volgende online zittingen bestaan:

  • uitleg over online therapie en over wat boulimia is
  • uitleg over eetbuien, compensatie en over gezonde voeding en een regelmatig eetpatroon
  • uitleg over en het opstellen van een voedingsplan/zelfcontroleplan en hoe jezelf hierin te motiveren
  • cognitieve therapie over het effect van niet-helpende gedachten op je eetbuien
  • uitvoeren van je zelfcontroleplan en hoe je je eetprobleem gaat overwinnen, jezelf doelen stellen
  • inzicht krijgen in zelfwaardering en lichaamsbeleving
  • terugvalpreventie

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat online therapie een uitstekende vorm van psychologische behandeling is. De effecten op langere termijn zijn beter dan de therapie voor boulimia die alleen uit gesprekken bestaat.

We bepalen vooraf wat het doel van de behandeling is en dit is vastgelegd in de behandelovereenkomst. Tijdens de gesprekken bespreken we regelmatig of we de gestelde doelen behalen en of we nog op de juiste weg zitten. Gedurende de online therapie boulimia kunnen we de behandeldoelen bijstellen, wijzigen of aanvullen. Ook kan de behandeling worden uitgebreid met andere online zittingen.

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen bij boulimia nervosa, lees dan hier verder.

Lees hier verder voor extra informatie over online therapie boulimia.